Maagballon

Een maagballon is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen bij mensen met obesitas of overgewicht. Het is een niet-chirurgische procedure waarbij een opblaasbare ballon tijdelijk in de maag wordt geplaatst om deze gedeeltelijk te vullen en daardoor de eetlust te verminderen en de verzadiging te bevorderen.

  1. Plaatsing: De ballon wordt via de mond ingebracht en vervolgens in de maag geplaatst. Dit gebeurt meestal met behulp van een endoscoop, een flexibele buis met een camera aan het uiteinde. De ballon is op dat moment leeg.

  2. Opblazen: Eenmaal in de maag wordt de ballon opgeblazen met een steriele zoutoplossing (zout water) via een dunne buis die aan de ballon is bevestigd. Dit vult een deel van de maagruimte en vermindert de hoeveelheid beschikbare ruimte voor voedsel.

  3. Controle en begeleiding: Nadat de ballon is geplaatst, wordt de patiënt meestal begeleid door een team van medische professionals, waaronder voedingsdeskundigen en artsen. Ze helpen bij het opstellen van een dieet- en bewegingsplan om het gewichtsverlies te optimaliseren.

  4. Verwijdering: De maagballon wordt na een bepaalde periode, meestal na zes maanden tot een jaar, verwijderd. Dit gebeurt opnieuw via een endoscopische procedure.

Maagband

Een maagband, ook bekend als een maagring of verstelbare maagband, is een chirurgisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen bij mensen met overgewicht. Het is een ingreep waarbij een band van siliconen rond de bovenkant van de maag wordt geplaatst, waardoor de maag wordt verdeeld in twee delen: een klein bovenste gedeelte en een groter onderste gedeelte. Dit creëert een vernauwing in de maag, waardoor de hoeveelheid voedsel die de persoon kan eten, wordt verminderd.

Een maagband is slechts een van de vele opties voor gewichtsverlieschirurgie, en het is belangrijk om met een arts te overleggen en een grondige evaluatie te ondergaan om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke situatie en doelen voor gewichtsverlies.

Gastric Sleeve

Een gastric sleeve operatie, ook wel bekend als een sleeve gastrectomie of maagverkleining, is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om gewichtsverlies te bevorderen bij mensen met overgewicht. Deze procedure houdt in dat een groot deel van de maag wordt verwijderd, waardoor de maag aanzienlijk wordt verkleind en de hoeveelheid voedsel die kan worden geconsumeerd, wordt beperkt. De gastric sleeve is een van de meest effectieve behandelingen voor gewichtsverlies.

Een gastric sleeve operatie kan een effectieve optie zijn voor mensen met ernstig overgewicht die niet succesvol zijn geweest met andere methoden voor gewichtsverlies. Het is echter belangrijk om met een arts te overleggen en een grondige evaluatie te ondergaan om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke situatie en doelen voor gewichtsverlies.

Mini Gastric Bypass

Een Mini Gastric Bypass (MGB) is een gewichtsverlieschirurgische procedure. Het houdt in dat de maag en het spijsverteringskanaal op een andere manier worden omgeleid om gewichtsverlies te bevorderen.

  1. Buismaag: In tegenstelling tot de gastric sleeve, waarbij een groot deel van de maag wordt verwijderd, wordt bij MGB de maag verkleind door deze te veranderen in een smalle buisvormige structuur, vergelijkbaar met een mouw. Dit gebeurt door de maag langs één zijde te hechten en een buismaag te creëren.

  2. Aansluiting met de dunne darm: Na het creëren van de buismaag, wordt een deel van de dunne darm losgemaakt en aangesloten op de buismaag. Dit creëert een nieuwe route voor voedsel om te passeren, waarbij een groot deel van de maag en het begin van de dunne darm wordt omzeild.

  3. Beperkte voedselinname en verminderde opname van calorieën: Door de verkleinde maag en de omgeleide darmroute kan de patiënt na de MGB slechts kleine hoeveelheden voedsel eten en worden de calorieën en voedingsstoffen minder volledig geabsorbeerd.

Gastric Bypass

Een gastric bypass is een veelvoorkomende en effectieve chirurgische ingreep om gewichtsverlies te bevorderen bij mensen met overgewicht. Deze procedure omvat de herconfiguratie van het spijsverteringsstelsel om de hoeveelheid voedsel die iemand kan eten te beperken en de opname van calorieën en voedingsstoffen te verminderen.

  1. Buiszak: De bovenste maag wordt verkleind tot een kleine buiszak, die bekend staat als de "pouch." Deze nieuwe maag is aanzienlijk kleiner dan de originele maag en kan slechts een kleine hoeveelheid voedsel bevatten.

  2. Afsnijding van de dunne darm: De dunne darm wordt op twee plaatsen doorgesneden. Het bovenste gedeelte van de dunne darm (het jejunum) wordt verbonden met de nieuwe maagpouch, waardoor het voedsel een kortere route door het spijsverteringsstelsel volgt.

  3. Aansluiting van de dunne darm: Het onderste deel van de dunne darm, dat niet meer betrokken is bij de spijsvertering, wordt op een later punt opnieuw aangesloten op de dunne darm. Dit zorgt ervoor dat de spijsverteringssappen en enzymen nog steeds in contact kunnen komen met het voedsel, maar pas verder naar beneden in de dunne darm, waardoor een deel van de calorie- en voedingsstofopname wordt omzeild.

Bariatrische behandelingen Tarieven
Intake
Gratis

Maagballon
€3900,-

Maagband
€5500,-

Gastric Sleeve
€8250,-

Mini Gastric Bypass
€9000,-

Gastric Bypass
€8100,-

inclusief coachingstraject van 2 jaar.
Klik hier voor het aanvragen van uw gespreide betaling
Gespreide betaling mogelijk
vanaf €245 per maand.
Laten we praten!
Heb je een vraag of wil je meer weten?
Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Bellen, WhatsAppen of mailen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nederlands en Engels gesproken.
+31 (0)6 50 71 36 88
Je kunt mij ook hier vinden:
info@dianaverweijen.com
Copyright © 
2024 
Website
 Swartwebdesign B.V.

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/