RouwverwerkingRouwverwerking

Rouw is een proces dat iedereen in het leven doormaakt. Alleen krijgen we te maken met pijn, verdriet, trauma's, en rouw en verlies. Of dat nu het overlijden van een dierbare is, het verliezen van je baan, het uit huis gaan van je kinderen, rouw na een scheiding, we krijgen er allen mee te maken: rouwen. Rouw is de achterkant van liefde. Hoe dieper de verbinding, hoe dieper de rouw. Maar als het rouwproces niet op de juiste manier ondergaan wordt, is er minder ruimte om nieuwe verbindingen aan te gaan. Rouw verwerken is een van de belangrijkste aspecten om voort te kunnen bewegen in het leven. 

Leren omgaan met rouw

Moeilijke tijden en tegenspoed brengen veel emoties met zich mee. Soms voelen we zoveel soorten emoties, dat we zoiets als het overlijden van een geliefde niet kunnen verwerken. Wanneer we vluchten voor de rouw, en onze pijn wegstoppen, zal de rouw zich opstapelen. Vluchten voor de werkelijkheid om te kunnen overleven is iets dat ons uiteindelijk altijd zal gaan inhalen. Wanneer je vastzit in onverwerkt verdriet, dan stopt je levensstroom. Er ontstaat een blokkade in de lichamelijke, persoonlijke, emotionele, spirituele en energetische groei. Wanneer we de rouw leren meedragen, kunnen we het gebruiken als bron om de pijn en het gemis om te zetten in kracht.

Rouwen hoe doe je dat?

Niet genomen afscheid blijft aan je kleven. De mate waarin wij rouw verwerken, bepaalt in welke mate je openstaat in de verbinding met jezelf en anderen. Door middel van een persoonlijk ritueel zullen we ons focussen op het draagbaar maken van de rouw, in plaats van de rouw een plek te geven. Het doel is de rouw niet langer aan je te laten knagen, maar ervoor te zorgen dat het verlies juist krachtig maakt. Zoek je hulp bij rouwverwerking? Meld je dan aan voor een intake.

De rouwverwerking workshop: samen staan we sterk!

Je kunt ervoor kiezen een 1 op 1 coachingstraject aan te gaan, of je kunt ervoor kiezen om de workshop bij te wonen. Want samen staan we sterk! 

We spreken wel eens van pijn dragelijk maken, maar dat iets dragelijk is betekent niet dat we het ook weten te dragen. Rouwverwerking focust zich op draagbaar maken van rouw. 

Tijdens de workshop focussen we ons op het creëren van een ritueel rondom de rouw, dat ervoor zorgt dat we kracht kunnen halen uit hetgeen we om rouwen. Rouw is de achterkant van liefde. Dit betekent dat er geen rouw is zonder liefde, en geen liefde zonder rouw. Liefde is iets heel moois, dus wat maakt het rouwproces dan zo verdrietig? 

Het gemis van iets of iemand dat ons heel dierbaar was, kan een leegte achterlaten. Die persoon of periode in je leven kun je misschien niet meer terughalen, maar het gevoel dat daarmee gepaard ging hoeft daarmee niet te verdwijnen. Die liefde leeft in ons voort en daar halen wij onze kracht uit!

Meld je aan voor de workshop op: 
vrijdag 29 september 2023 of
vrijdag 1 december 2023

Rouw is de achterkant van liefde,

Rouw is zeggen ik hou van jou

Rouw is zeggen ik blijf je trouw


Rouw is zeggen deel met mij

Dan zijn we met z’n twee

Tot we de rouw kunnen dragen

Dan hoeven we niet meer te vragen


Dan kunnen we weer geven

Het is om het even

Het is liefde, het is nieuw leven.

- Diana Verweijen‘’Niet genomen afscheid blijft aan je kleven’’

Diana Verweijen - Call Granny
Laten we praten!
Heb je een vraag of wil je meer weten?
Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Bellen, WhatsAppen of mailen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nederlands en Engels gesproken.
+31 (0)6 50 71 36 88
Je kunt mij ook hier vinden:
info@dianaverweijen.com
Copyright © 
2024 
Website
 Swartwebdesign B.V.

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/