Van koers veranderd

Ik wist al een tijdje dat ik van koers wilde veranderen, ik wist alleen niet welke richting ik op moest. Wel wist ik heel goed wat ik niet meer wilde: doorgaan zoals ik deed, want dat zou mij letterlijk en figuurlijk mijn leven kosten. Maar het volledig loslaten van wat mij niet langer dient, heb ik toch altijd lastig gevonden. Het betekent namelijk ook loslaten wat een lange tijd deel van mij is geweest.

Toen ik opgroeide in het slechte milieu waar ik vandaan kom, heb ik mezelf voorgenomen succesvol te worden, zodat ik nooit hoefde te eindigen waar ik ben begonnen. Omdat ik vanuit mijn jeugd al heb leren blokkeren en incasseren, was ik onverwoestbaar in de zakelijke wereld. Echter, ben ik nu op het punt gekomen dat ik de ware verbinding wil aangaan met de mooie mensen die ik ontmoet, maar vooral ook met mijzelf.

Verandering is een proces. Het is een proces waar je jezelf tegenkomt, afwijst, verliest, ontmoet, verwelkomt en omarmt. Het is een lang proces geweest, maar ik sta nu eindelijk op het punt waarop ik mezelf weer durf te omarmen. Als ik kijk naar waar ik vandaan ben gekomen, kan ik zeggen dat ik trots mag zijn op wie ik geworden ben, en nog iedere dag aan het worden ben. Alle lessen die ik heb geleerd, alle blokkades die ik heb mogen opheffen en alle heldere inzichten die ik heb mogen verkrijgen, wil ik nu gebruiken om een hoger doel te bereiken. Dat betekent niet alleen mezelf in het licht zetten, maar het licht ook door te mogen geven aan eenieder die zich niet langer in het donker wil begeven.

Ik heb in mijn leven veel kennis mogen opdoen, en ik hoop dat ik daarmee wat kan betekenen voor anderen. In mijn coachingssessies komt er veel lichaamswerk te pas, en gebruik ik dans en kunst als vorm van zelfexpressie. Dansen heeft er voor mij namelijk altijd voor gezorgd dat ik verbonden ben gebleven met mijn lichaam, ondanks alle klappen die het leven mij gegeven heeft. De verbinding tussen lichaam en geest biedt de sleutel tot de ware jij. Een speldenprik in een betonblok geeft misschien een minimale lichtstraal, maar het is genoeg om alles te laten afbrokkelen. Op het moment dat er licht is, kan groei plaatsvinden.

In ieder mens schuilt schoonheid, al zien we dat zelf niet altijd. Mijn doel is mensen helpen de schoonheid in zichzelf (terug) te vinden.‘’De kunst van schoonheid is het zien’’

Diana Verweijen - Call Granny

CALL GRANNY EPISODE #01 - Wie is Diana Verweijen

In de eerste aflevering van de Call Granny Podcast vertelt host Diana Verweijen over haar eigen levensloop.

Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal dat hen heeft gevormd tot wie ze zijn. Wat maakt jou speciaal? Waar begon jouw reis?

Of je nu een verhaal wil delen, een ervaring wil uitwisselen of simpelweg een wijze raad wil vertellen, er is één persoon die je altijd bijstaat: oma. Bij oma op de bank kun je alles bespreken.

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/