Waar kom ik vandaan

Ik ben geboren in het donker, onder een brug in Rotterdam. Een valse start zou je het kunnen noemen. Toen ik pas drie was, besloot mijn vader ons te verlaten om een leven op straat als alcoholist voort te zetten. Ik bleef achter met mijn moeder en mijn broertje. Al snel volgde stiefvader na stiefvader en kreeg ik er een aantal halfzusjes bij. Hoe meer mijn moeder zich verloor in mannen, hoe meer ze ons uit het oog verloor.

Een van mijn stiefvaders heeft mij ooit heel duidelijk laten blijken dat ik lelijk was en vooral ook heel dom. ‘Jij gaat nooit aan een man komen, zo lelijk en dom dat je bent.’ Hoewel die woorden op dat moment heel pijnlijk voor mij waren, ben ik daar nu achteraf enorm dankbaar voor. Ik ben in mijn leven heel lang boos geweest. Maar die boosheid heeft mij ook heel veel kracht opgeleverd, om te doen wat ik moest doen om mijn doelen te bereiken. Het heeft mij de motivatie gegeven om altijd goed voor mezelf te blijven zorgen en iedere dag iets bij te leren. Zo ga ik nog steeds wekelijks naar de boksschool, begin ik mijn dag met een bakje yoghurt met fruit en chiazaad en sluit ik iedere avond af met een hoofdstuk van een leerzaam boek waaruit ik iets kan opsteken over mezelf of mijn omgeving.

Een van de dingen die ik heb opgestoken, is dat pijnlijke momenten een geschenk kunnen zijn. Het is een groot geschenk geweest dat stiefvader III die gemene dingen tegen mij gezegd heeft. Want hoe ironisch is het dat dat lelijke en domme meisje uiteindelijk tientallen succesvolle jaren invloed heeft uitgeoefend als bemiddelaar in de schoonheidsbranche. Dat dat lelijke en domme meisje uiteindelijk zou zijn uitgebloeid tot de vrouw die nooit is gestopt met leren en deze wijze lessen nu kan doorgeven aan degenen die na haar volgen.

Op zevenjarige leeftijd heb ik besloten om geen slachtoffer te worden van mijn jeugd. Vanuit boosheid en kracht heb ik bereikt wat ik wilde bereiken in het leven. Het heeft me de discipline gegeven die ik daarvoor nodig had. Die boosheid heeft ervoor gezorgd dat ik meerdere ondernemingen tot een groot succes heb laten uitgroeien.

Dankzij de gemene opmerkingen van mijn laaghartige stiefvader, ben ik altijd geïnteresseerd geweest in wat het leven te bieden heeft. De pijn die hij bij mij teweeg bracht, heeft mijn interesse gewekt in het leren omgaan met- en het herstellen van deze pijn. Hierdoor heb ik alle opleidingen gedaan die ik nodig had om niet alleen mezelf, maar ook anderen daarmee te kunnen helpen.

Eigenlijk ben ik al mijn onedele stiefvaders dankbaar. Hoewel het niet hun bedoeling is geweest, hebben zij mij stuksgewijs iets moois meegegeven. Ik heb hun lelijke woorden weten om te zetten in de kracht om een hoger doel te bereiken, dat ik hopelijk ook aan jou kan meegeven.

CALL GRANNY EPISODE #01 - Wie is Diana Verweijen

In de eerste aflevering van de Call Granny Podcast vertelt host Diana Verweijen over haar eigen levensloop.

Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal dat hen heeft gevormd tot wie ze zijn. Wat maakt jou speciaal? Waar begon jouw reis?

Of je nu een verhaal wil delen, een ervaring wil uitwisselen of simpelweg een wijze raad wil vertellen, er is één persoon die je altijd bijstaat: oma. Bij oma op de bank kun je alles bespreken.
Laten we praten!
Heb je een vraag of wil je meer weten?
Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Bellen, WhatsAppen of mailen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nederlands en Engels gesproken.
+31 (0)6 50 71 36 88
Je kunt mij ook hier vinden:
info@dianaverweijen.com
Copyright © 
2024 
Website
 Swartwebdesign B.V.

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/