Waar ga ik naartoe

Een jaar of twee geleden was ik met een goede vriendin op Ibiza. Mijn ex-man had toen net te kennen gegeven bij me weg te willen, ik werkte met mensen waar ik niet gelukkig van werd en ik lag verstopt onder vele blokkades, waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn hele leven liep vast en eigenlijk was ik alleen nog maar bezig met overleven.

‘Ooit ga ik een creatief leven leiden’, zei ik hoopvol. ‘Dat zal misschien wel sneller gebeuren dan je denkt, Diana’, antwoordde zij optimistisch. Mijn vriendin had gelijk. Maar om te komen waar ik naartoe wilde, diende ik eerst los te laten wat mij daarin tegenhield. Zoals bijvoorbeeld het loslaten van mijn bemiddelingspraktijk. Ik wist dat ik niet langer door wilde zoals ik dat deed, maar stappen maken buiten mijn comfortzone bleek toch moeilijker dan ik gehoopt had. De discipline en de kracht die ik vanuit mijn jeugd heb opgebouwd, hebben mij geleerd standvastig te zijn maar het heeft mij nooit geleerd los te laten. Maar loslaten van wat niet meer dient is net zo belangrijk als het najagen van je dromen.

Ik moet toegeven dat de weg er naartoe niet makkelijk is, daar word ik tijdens mijn proces vaak genoeg mee geconfronteerd. Maar om echt mijn passie te kunnen volgen, dien ik van koers te veranderen en de weg te bewandelen die voor mij nog onbekend is. Ondanks het soms donker is en ik niet precies weet waar ik naartoe ga, bewandel ik mijn pad met kracht en vertrouwen. Soms dienen we alleen de eerste stappen te zetten, om te ontdekken dat we geleid worden door het grotere geheel.

Ik wil als coach iets voor mensen kunnen betekenen. Door middel van coaching, workshops en podcasts, wil ik mensen die vastlopen in het leven en van koers willen veranderen, helpen met het zetten van die eerste stappen zodat ook zij geleid kunnen worden door het grotere geheel. De eerste stappen die we dienen te zetten wanneer we vastlopen, is via de weg naar binnen. De weg naar binnen gaat vaak gepaard met heftige confrontaties, pijn en verdriet. Maar ook met verlossing, bevrijding, geluk en liefde. Zoals ik al zei: het zal geen makkelijke weg zijn, maar het is wel een weg die waardig is om te bewandelen. Alleen zo ontmoet je de werkelijke schoonheid die jou verbindt met de schoonheid van het leven.

‘’Licht laten schijnen in de diepte van het menselijk hart,
dat is de roeping van de kunstenaar’’

~ Robert Schumann

CALL GRANNY S01E08 - Diana Verweijen over de pijn, de angst, de rouw. De zachte waarheid achter de harde vrouw.

Welke waarheid schuilt er achter het harnas van de keiharde vrouw? Diana Verweijen, een vrouw met diepe emoties uit een keihard verleden. Een vrouw opzoek naar de verbinding, die ze als kind heeft moeten missen. 

Hoe vinden we de weg terug naar onszelf, als de weg er naartoe ons nooit gewezen is? Hoe gaan we om met emoties die vroeger nooit welkom waren? Hoe voelt het om jezelf tegen te komen en opnieuw te ontmoeten? 
Ben jij ook zo benieuwd? Bekijk en/of beluister de podcast met Peter nu op YouTube of Spotify:

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/