Maagband

Wat zijn de voordelen van een maagband?
  • Geen dieet – u eet niet langer teveel

  • Met deze operatie kunt u al uw overtollig gewicht verliezen

  • De grootte van de ‘bovenste’ maag kan door de maagband worden aangepast

  • De chirurg hoeft niet in de maag te snijden

  • U went aan een gezonde leefstijl en kunt daardoor ook na het programma op gewicht blijven

  • In principe is een maagband voor altijd – toch kan hij weer verwijderd worden zonder dat de maag wordt aangetast

Nazorg

Na de operatie verblijft u nog minstens 2 uur in de uitslaapkamer. Als uw lichaamsfuncties goed zijn en de arts heeft u ontslagen, dan mag u naar huis. De eerste 2 weken na de operatie is het cruciaal dat u vloeibaar eet, na deze periode kunt u voorzichtig over naar vast voedsel. Weet dat u de eerste week na de ingreep niet zelfstandig mag deelnemen aan het verkeer, tenzij anders vermeld door de arts. Hanteer de eerste week ook geen gevaarlijke machines. Gebruik geen tabak, drugs of alcohol.

Roken vernauwt de bloedvaten en kan de wondgenezing of het algemene herstel verstoren. Het is daarom verstandig 4 weken voor tot 4 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Het lichaam heeft een behandeling ondergaan en moet in zijn eigen tempo herstellen. Dit verschilt per persoon maar heeft altijd tijd nodig. De belangrijkste leefregels voor na de ingreep hebben wij voor u samengevoegd in onze folder Leefregels na bariatrie.

De dag na de operatie wordt u gebeld door het ondersteunende team van Care Clinic. Er wordt een afspraak gemaakt voor de eerste controle, na 2 weken en na 6 weken. Mocht het nodig zijn, dan wordt de band strakker gezet, afhankelijk van het resultaat en verzadigingsgevoel.

Na 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden en een jaar, heeft u opnieuw controles bij de bariatrisch consulent in de praktijk van Care Clinic. Steeds wordt gekeken welke aanpassing nodig is. Vanaf het eerste jaar na de operatie vindt tweemaal per jaar een controle plaats, 5 jaar lang.

Elk lichaam is uniek. Dit betekent dat ieder op zijn of haar manier en tempo zal afslanken. Wij kunnen daarom geen garantie bieden hoeveel gewicht u zult verliezen binnen een half jaar. Natuurlijk zult u veel minder eten dan voorheen. Maar het gaat ook om het soort eten dat u binnen krijgt. Daarnaast raden wij aan om genoeg te bewegen in de periode na de ingreep. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, het helpt u ook om uw doel sneller te behalen.

Heeft u vragen of twijfels, aarzel dan niet en neem telefonisch contact met ons op. U kunt ons 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0)6 50 71 36 88.

Let op: Diana Verweijen fungeert enkel als bemiddelaar. Wij adviseren een behandeling aan bij een BMI tussen 30 en 39 omdat het risico van de operatie beperkt wordt. Aanmelding en vervolgafspraken worden aangeboden door heel Nederland. Onze patiënten worden onder de verantwoordelijkheid van en in een bariatrisch centrum in Nederland of België behandeld.

Gratis consult

Tijdens het consult zullen we inventariseren wat voor u de beste behandeling is, op basis van uw wensen en de mogelijkheden die wij bieden.

Laten we praten!
Heb je een vraag of wil je meer weten?
Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Bellen, WhatsAppen of mailen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nederlands en Engels gesproken.
+31 (0)6 50 71 36 88
Je kunt mij ook hier vinden:
info@dianaverweijen.com
Copyright © 
2024 
Website
 Swartwebdesign B.V.

Review

Max. bestandsgrootte: 100 MB.
Een gesprek?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Vereist
/