Diana Verweijen

Deel dit bericht

Hoe dieper de verbinding, hoe dieper de rouw.

Rouw is een proces dat iedereen in het leven doormaakt. Alleen krijgen we te maken met pijn, verdriet, trauma's, en rouw en verlies. Of dat nu het overlijden van een dierbare is, het verliezen van je baan, het uit huis gaan van je kinderen, rouw na een scheiding, we krijgen er allen mee te maken: rouwen.

Rouw is de achterkant van liefde. Hoe dieper de verbinding, hoe dieper de rouw. Maar als het rouwproces niet op de juiste manier ondergaan wordt, is er minder ruimte om nieuwe verbindingen aan te gaan. Rouw verwerken is een van de belangrijkste aspecten om voort te kunnen bewegen in het leven. Moeilijke tijden en tegenspoed brengen veel emoties met zich mee. Soms voelen we zoveel soorten emoties, dat we zoiets als het overlijden van een geliefde niet kunnen verwerken. Wanneer we vluchten voor de rouw, en onze pijn wegstoppen, zal de rouw zich opstapelen.

Vluchten voor de werkelijkheid om te kunnen overleven is iets dat ons uiteindelijk altijd zal gaan inhalen. Wanneer je vastzit in onverwerkt verdriet, dan stopt je levensstroom. Er ontstaat een blokkade in de lichamelijke, persoonlijke, emotionele, spirituele en energetische groei. Wanneer we de rouw leren meedragen, kunnen we het gebruiken als bron om de pijn en het gemis om te zetten in kracht.

Niet genomen afscheid blijft aan je kleven. De mate waarin wij rouw verwerken, bepaalt in welke mate je openstaat in de verbinding met jezelf en anderen. Door middel van een persoonlijk ritueel kun je ervoor zorgen dat de rouw dragelijk is, in plaats van de rouw een plek te geven op de schoorsteen. Het doel is de rouw niet langer aan je te laten knagen, maar ervoor te zorgen dat het verlies juist krachtig maakt.

Rouw is de achterkant van liefde,
Rouw is zeggen ik hou van jou
Rouw is zeggen ik blijf je trouw

Rouw is zeggen deel met mij
Dan zijn we met z’n twee
Tot we de rouw kunnen dragen
Dan hoeven we niet meer te vragen

Dan kunnen we weer geven
Het is om het even
Het is liefde, het is nieuw leven.

- Diana Verweijen

Deel hier je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Laten we praten!
  Heb je een vraag of wil je meer weten?
  Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
  Bellen, WhatsAppen of mailen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

  Nederlands en Engels gesproken.
  +31 (0)6 50 71 36 88
  Je kunt mij ook hier vinden:
  info@dianaverweijen.com
  Copyright © 
  2023 
  Website
   Swartwebdesign B.V.

  Review

  Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  Een gesprek?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  * Vereist
  /